Veelgestelde vragen

We hebben alle veelgestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op!

CORONA

Klik hier voor meer informatie omtrent de situatie met corona. 

Algemeen

Wat kan ik verwachten op een reis van Impact Adventures?
De reizen van Impact Adventures zijn avontuurlijke reizen voor mensen die zichzelf fysiek en mentaal willen uitdagen. Tijdens de reis staat de fysieke uitdaging centraal. Veel bestemmingen van Impact Adventures zijn minder ontwikkeld dan Nederland en kunnen bijvoorbeeld betreft infrastructuur en luxe verschillen met wat je hier gewend bent. Verwacht daarom niet altijd de meest luxe accommodaties en voorzieningen, maar zeker wel een grensverleggende ervaring op unieke locaties!
Wat voor mensen gaan er mee met de reizen van Impact Adventures?
De motieven van de deelnemers zijn er in alle soorten en maten. Ze zijn misschien tot actie aangespoord door een ziekte, scheiding, rouwverwerking of misschien gaan ze een historische verjaardag of jubileum vieren. Wat hun redenen ook zijn, onze deelnemers komen allemaal samen door de wens om iets heel anders te doen en allemaal voor een waardig doel. Onze enige voorwaarden zijn dat je ouder bent dan 18, relatief fit bent, sociaal ingesteld en een positieve en flexibele benadering hebt voor avontuurlijk reizen. 16- tot 17-jarigen mogen ook meereizen op voorwaarde dat ze worden vergezeld door een ouder of voogd van de wettelijke leeftijd. 
Wat is de minimumleeftijd voor deelname aan een reis?
We vragen van onze deelnemers dat je ouder bent dan 18. Daarnaast accepteren we ook deelnemers van 16 en 17 jaar, mits zij worden vergezeld door een ouder of voogd van de wettelijke leeftijd. Een maximale leeftijd voor onze deelnemers bestaat niet.
Hoeveel mensen gaan er mee per reis?
Het exacte aantal deelnemers verschilt per reis. Wel geloven wij bij Impact Adventures dat het reizen met een kleine groep bijdraagt aan een positieve ervaring en ultieme beleving van een reis. De ideale groepsgrootte bestaat uit 15 tot 20 personen.
Wanneer is mijn deelname aan de reis definitief?
Je hebt de optie om in een of twee termijnen te betalen. Indien je in één termijn betaalt, dus direct bij het boeken, is je reis definitief. Indien je in twee termijnen betaald ontvang je direct na het boeken van jouw reis  een aanbetalingsfactuur dat 20% van de reissom bedraagt. Met het betalen van deze factuur maak je jouw inschrijving definitief. Een maand voor de start van jouw reis ontvang je een factuur met het resterende openstaande bedrag. Nadat je ook de resterende reissom hebt voldaan ben je zeker van je deelname. 
Kan ik mij samen met anderen als groep inschrijven?
Je schrijft je individueel in voor een reis. Vervolgens is het wel mogelijk om als team een actiepagina op te zetten, en dus samen donaties te werven voor jullie gedeelde actie of goede doel. 
Hoe fit moet ik zijn om deel te nemen aan de reizen van Impact Adventures?
Wanneer je je aanmeldt voor een reis van Impact Adventures ga je een mentale en fysieke uitdaging aan. Een basisniveau van fitheid en een goede gezondheid is nodig maar je hoeft geen topsporter te zijn. Het belangrijkste is dat jij mentale toewijding hebt om te trainen en fit te worden. Het team van Impact Adventures adviseert en begeleidt je hier graag in.
Voor welke goede doelen kan ik geld ophalen?
Je kunt je voor ieder goed doel of actie inzetten, indien de reizen niet gereserveerd zijn door een specifiek goed doel. Donaties werven vergt tijd en inzet, dus het helpt om een goed doel te kiezen dat dicht bij je staat. Het is voor jezelf ook leuker en motiverender om je in te zetten voor een doel waar je een persoonlijke verbinding mee hebt. 
Wat is het verschil tussen een normale groepsreis vakantie en deze groepsreizen?
De reis die je gaat maken met Impact Adventures verschilt enorm met een normale vakantie. De fysieke inspanning zal veeleisend en vaak uitdagend zijn. De voorzieningen zijn eenvoudig en de weersomstandigheden kunnen vaak extreem zijn, of het nu heet, koud, nat of winderig is. Temperaturen kunnen binnen 24 uur van -20°C tot + 30°C stijgen. Een deelname aan een van onze reizen moet niet worden onderschat. Vaak bereid je je maandenlang fysiek voor met trainen en ben je bezig met donatieswerven wat veel tijd en inzet vraagt en daarnaast nog de reis zelf. Alle drie de onderdelen vergen tijd, inspanning en vooral inzet.
Hoe zijn de accommodaties op reis?
De accommodatie kan variëren van tenten op een berghelling tot een pension, lokale guesthouses of een comfortabel hotel. Normaal gesproken is de accommodatie gebaseerd op twee personen van hetzelfde geslacht die een tweepersoonskamer of tent delen. Een privékamer of tent is vaak mogelijk tegen een meerprijs. Details van de accommodatie van elke nacht wordt gegeven in het reisoverzicht. Laat ons op je boekingsformulier weten of er iemand specifiek is waarmee je een accomondatie mee wil delen. 
Wie begeleidt de reizen?
Tijdens de reis wordt elke groep volledig ondersteund door een EHBO-getrainde, engelssprekende expeditieleider en/of gids(en).
Wat moet ik meenemen in mijn bagage?
Wat je mee moet nemen op jouw reis verschilt per bestemming en activiteit. Impact Adventures heeft daarom voor elke reis een paklijst opgesteld, die je na het boeken van je reis ontvangt. 
Moet ik zelf mijn visum aanvragen?
Ja, indien jouw bestemming een visum vereist dien je deze zelf tijdig voor vertrek te regelen. Mocht je er niet helemaal uitkomen, geven wij je graag advies.
Heb ik vaccinaties nodig voor mijn reis?
Voor sommige bestemmingen worden bepaalde vaccinaties of anti-malaria maatregelen aangeraden. Wij bezitten niet over de juiste medische kwalificaties om hierin te mogen adviseren. We verwijzen je graag naar een medische instantie, zoals uw huisarts of de GGD, die je hierin juist kan adviseren.

Voorbereiding

Krijg ik begeleiding in mijn trainingen?
Ja. Fit worden voor je avontuur is een essentieel onderdeel van de voorbereiding van de uitdaging en het belang van een goede training moet niet worden onderschat. Impact Adventures heeft een standaard trainingsschema opgesteld voor hiken en fietsen die je je op weg kunnen helpen en structuur kunnen geven voorafgaand aan jouw reis. Uiteraard begrijpen we dat iedereen anders is en unieke trainingsbehoeften heeft, daarom geven we je graag persoonlijk advies wanneer hier behoefte aan is, zodat jij straks goed voorbereid begint aan jouw avontuur.
Organiseert Impact Adventures ook trainingen?
Het hele jaar door organiseert Impact Adventures trainingsdagen in Nederland. Op dit moment bieden wij trainingen aan voor fietsen en hiken. Tijdens deze dagen, die plaatsvinden in het weekend, train je met een groep, waarbij je persoonlijke begeleiding krijgt. Deze sportieve dagen zijn vaak erg gezellig en ook een goede test voor jezelf of jij al fit genoeg bent voor je avontuur.
Begeleid Impact Adventures mij in het fondsenwerven?
Na de inschrijving voor je reis krijg je toegang tot je persoonlijke actiepagina. Op deze pagina kunnen donateurs geld storten en kun je zelf goed bijhouden hoeveel je al hebt opgehaald en wie je donateurs zijn. Daarnaast voorziet Impact Adventures je van een inspiratiegids vol tips en organiseren wij maandelijks webinars waar wij advies geven over het donatiewerven. Voor specifieke inhoudelijke zaken over het door jou gekozen goede doel kun je het beste deze organisatie raadplegen. 
Hoe kan ik jullie bereiken voor vragen?
Je kan ons bellen, mailen of Whatsappen. Zie onze contactpagina voor onze gegevens. 

Financieel

Wat is gewoonlijk bij de reisprijs inbegrepen?
Wat is inbegrepen in de reissom verschilt per reis. In de omschrijving van de desbetreffende reis staat wat er is inbegrepen en wat je zelf nog moet aanschaffen of regelen. Vaak zijn de accomodaties, de meeste maaltijden en snacks en drinken tijdens jouw activiteit inbegrepen in de reissom. 
Wat is niet bij de reisprijs inbegrepen?
Wat is niet is inbegrepen in de reissom verschilt per reis. In de omschrijving van de desbetreffende reis staat wat er is inbegrepen en wat je zelf nog moet aanschaffen of regelen. Vaak zijn vluchten, visums, fooien, reis- en annuleringsverzekering, frisdrank en alcoholische dranken en (hike- of fiets-) kleding niet inbegrepen in de reissom. 
Moet ik fooi geven tijdens de reis?
Je bent geheel vrij om te bepalen of je fooi geeft tijdens de reis.
Is er een minimumbedrag dat je moet ophalen voor het gekozen doel?
Indien je met een reis mee gaat die een goed doel organiseert of heeft geclaimd kan het voorkomen dat zij een minimum wervingsbedrag vereisen. Het goede doel waarborgt of jij het bedrag ophaalt en helpen jou waar nodig. Als je zelf een goed doel of actie kiest ben je vrij om te bepalen wat jouw streefbedrag wordt.
Kan je als team donaties werven?
Je kunt zeker als team donaties werven. Bij het registreren van jouw reis kun je gemakkelijk een team aanmaken of je bij een bestaand team toevoegen. 
Hoe kunnen mensen geld doneren?
Via jouw actiepagina kunnen donateurs gemakkelijk geld over maken met iDeal. Je kunt een donatieverzoek versturen via social media, de potentiele donateurs krijgen dan een link waardoor zij gemakkelijk kunnen betalen. Daarnaast kun je een QR code delen, waar donateurs door middel van de camera op hun telefoon op de QR code te richten op de betaalpagina terecht komen.
Hoe komt het gedoneerde geld bij het juiste rekeningnummer?
Wanneer jij een donatie ontvangt op jouw actiepagina wordt dit bedrag onder beheer van The Event Foundation bewaard. Nadat je reis afgelopen is wordt het bedrag overgemaakt naar het door jou opgegeven rekeningnummer. Dit rekeningnummer kan het rekeningnummer zijn van het goede doel of organisatie. Je kunt er ook voor kiezen om jouw eigen rekeningnummer in te vullen en na afloop van jouw reis zelf het eindbedrag over te maken naar de desbetreffende eindbestemming.
Wat is The Event Foundation?
The Event Foundation is een charitatieve stichting die de donaties tijdelijk in beheer houdt, om de opbrengsten vervolgens Netto (-5%) door te schenken naar de bestemming (het door jou opgegeven rekeningnummer). The Event Foundation is ANBI erkend; dit betekent dat donaties die worden gedaan via Impact Adventures aftrekbaar zijn van de belasting. Kijk voor meer informatie op www.eventfoundation.nl 
Waarom betalen donateurs transactiekosten?
Alle banken rekenen transactiekosten per betaling. Helaas maken de banken geen uitzondering voor Impact Adventures en jullie goede doelen. Ons gezamenlijk doel is om uiteindelijk zoveel mogelijk geld op te halen voor jullie gekozen actie. Wij kiezen ervoor om de kosten van de transactie los te zien van de donatie aan jouw actie. Op deze manier gaan de transactiekosten niet af van de opbrengst voor jouw gekozen doel.
Gaat de volledige opbrengst naar jouw gekozen goede doel?
Van de totale opbrengst die jij met jouw actie hebt geworven gaat 95% naar jouw gekozen goede doel. Impact Adventures ontvangt een vergoeding van 5%. Impact Adventures dekt hiermee een deel van de kosten voor het gebruik van het donatieplatform.
Kan ik mijn reiskosten dekken met mijn opgehaalde donaties?
Je kan ervoor kiezen (een deel van) je reis te betalen met jouw opgehaalde donaties. Wanneer je hiervoor kiest, wees dan transparant hierover naar je donateurs. Het opgehaalde totaalbedrag wordt pas na afloop van je avontuur op het door jou opgegeven rekeningnummer gestort. Je dient de kosten dus voorafgaand aan de reis eerst zelf te voldoen. Let op: wanneer je ervoor kiest deel te nemen aan een avontuur die is gereserveerd door een specifiek goed doel, dan is het niet mogelijk jouw reiskosten te betalen middels donaties. Het totaalbedrag komt dan na afloop van het avontuur volledig ten goede aan het goede doel die deze reis heeft gereserveerd. 
Wat gebeurt er met mijn opgehaald donaties als ik mijn reis annuleer?
Wanneer je je reis annuleert blijft het tot na de einddatum van je reis onder beheer van The Event Foundation. Het wordt na afloop van de reis alsnog gestort op het door jou opgegeven IBAN nummer. 
Wat zijn de betaalmogelijkheden van de reisprijs?
Tijdens je inschrijving kun je ervoor kiezen om de gehele reissom te betalen, of om eerst een aanbetaling van 20% van de reissom te betalen. Het resterende bedrag betaal je dan 6 weken voorafgaand aan je reis.
Het betalen van de reissom kan alleen via Ideal.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen