Het avontuur

Fiets 400 km: van Amsterdam Centrum naar de Hotelschool Maastricht
Fiets de volledige reis of kies voor een dagetappe
Volledig verzorgde reis inclusief checkpoints onderweg
Steun met jouw inzet het doel van Stichting Sparkle Up Your Mind
En draag bij aan onderzoek naar uitgezaaide borstkanker

FIETS MEE EN STEUN ONDERZOEK NAAR UITGEZAAIDE BORSTKANKER

Dag tot dag programma

Onze missie

Dag 1 - Groningen naar Coevorden - 121 km
Na het gezamenlijke ontvangst in Groningen klinkt in de ochtend het startschot van de NL500. Vanuit Groningen fietsen we in 121 km naar Coevorden in Drenthe. Onderweg passeer je hunebedden en verlaten paden van natuurgebied de Drentse Aa.

Maaltijden: D 
Dag 2 - Coevorden naar Apeldoorn - 136 km
Met 136 km staat vandaag de langste dag op het programma. De weg slingert langs de Overijsselse Vecht. Dit is de grootste van de kleine en de kleinste van de grote rivieren. De Vechtdalroute loopt via Hardenberg, Ommen, Dalfsen en naar de hanzensteden Zwolle en Deventer. Overnachten doe je in Apeldoorn, aan de rand van de Veluwe. 

Maaltijden: O, D 
Dag 3 - Apeldoorn naar Venlo - 130 km
Welkom op het meest bosrijke gebied van Europa: De Veluwe! Dit natuurgebied bestaat uit dichte bossen, vennen, suifzanden en uitgestrekte heidevelden. De fietsroute slingert langs en door dit gebied.  Bij Arnhem verlaat je de Veluwe en volg je de Nederrijn tot aan Nijmegen. Vanaf hier trek je verder Zuidwaarts richting Venlo. Het eindpunt van vandaag ligt net boven Venlo: Arcen, een pittoreske dorpje in de prachtige Maasduinen van Noord-Limburg,

Maaltijden: O, D
Dag 4 - Venlo naar Maastricht - 127 km
Vanaf Arcen start de laatste etappe van het avontuur en vervolg je de komende kilometers langs de grote rivier: de Maas. De Maas is 925 km lang en ontspringt in Frankrijk en mont uit in de Noordzee bij Hoek van Holland. Ter hoogte van Sittard pakken we een paar kilometers over de Duitse grens mee, waarna we onze route naar het zuidelijkste deel van Zuid-Limburg vervolgen. De laatste 50 kilometer van het hele fietsavontuur staan je nog een paar hoogtemeters te wachten, voor je uiteindelijk neerstrijkt in de oudste stad van Nederland: Maastricht. Hier kan je genieten van je welverdiende rust, want het avontuur zit erop. 

Maaltijden: O, D
In oktober 2019 is Stichting Sparkle Up Your Mind opgericht door Lianne Grootings Ritzen. Zij overleed in 2020 aan de gevolgen van uitgezaaide borstkanker Lianne wilde een stichting lanceren met 100% focus op de meest agressieve en ongeneeslijke vorm van borstkanker; uitgezaaide borstkanker.

Één op de zeven mensen krijgt de diagnose borstkanker. Van één op deze drie keert deze borstkanker in uitgezaaide vorm terug. Sparkle Up Your Mind is een stichting die alles in het werk stelt om geld in te zamelen om meer onderzoek naar uitgezaaide borstkanker mogelijk te maken.

Door onderzoek om behandelmethodes te ontwikkelen en te verbeteren hopen we een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de behandeling van uitgezaaide borstkanker. Zodat we hopelijk ooit een geneesmiddel hebben tegen uitgezaaide borstkanker. En jouw bijdrage kan hierbij helpen. 

Voor wie?


De Ride to Sparkle is een sportieve uitdaging voor iedereen die zich wil inzetten voor het werk van Stichting Sparkle Up Your Mind. Met een passende voorbereiding is het voor zowel de beginnende als de ervaren fietser geschikt.

De uitdaging


We gaan een uitdaging aan van 3 dagen waarin je totaal een afstand van ongeveer 400km fietst. Het avontuur start op vrijdagochtend, en eindigt op zondagmiddag. De dagetappes varieren van 120km tot 140km.

De route


De Ride to Sparkle begint in Amsterdam en eindigt 3 dagen later in Maastricht. De totale afstand is ongeveer 400km. Iedere deelnemer ontvang van ons een digitale routebeschrijving in GPS bestand die je op je telefoon kan volgen. 

Het doel


Deelnemers  vragen we geld op te halen voor het doel van Sparkle Up Your Mind. Het minimum sponsorbedrag is €500,-. Na je inschrijving krijg je toegang tot jouw persoonlijke actiepagina. 

Deelname


De inschrijfkosten bedragen €250,-. Dit is inclusief hotelovernachtingen, ontbijt, snackstops en bagagevervoer.

De route

De dagetappes

Dag 1: Amsterdam - Rotterdam (121 km)
Het startschot van de Ride to Sparkle klinkt op vrijdagochtend in Amsterdam. Vanaf Amsterdam fiets je richting het Westen de stad uit en fiets je boven Haarlem langs. Vanaf hier keert de route voor lange tijd richting het zuiden, met het Kopje van Bloemendaal als mooie aftrap. Vanaf Zandvoort rijden we de kustroute met aan de linkerhand de Amsterdamse Waterleidingduinen. De meeste kilometers zijn vandaag door de duinen, dus voor Nederlandse begrippen fiets je relatief veel hoogtemeters. Vanaf Den Haag loopt de route weer naar het binnenland waar we nabij Rotterdam de eerste overnachting hebben. 
Dag 2: Rotterdam - Eindhoven (140 km)
Vandaag staat de langste dag te wachten. Vanaf ons hotel fiets je via Dordrecht en verruillen we het Zuid-Hollandse rivierenlandschap voor de Noord-Brabantse boerenlandschappen. De route loopt Westwaarts, langs de Loonse en Drunense Duinen, tot de stad van de carnaval: Den Bosch. Na je Bossche Bol buigt de route Zuidwaarts langs idyllische Brabantse dorpjes tot aan Eindhoven. Hier overnachten we. 
Dag 3: Eindhoven - Maastricht (121 km)
De derde en de laatste dag brengt je van Eindhoven tot aan Maastricht. Vanaf Eindhoven wordt de route al snel gekenmerkt door vele heigebieden en bossen. Na zo'n 50 km passeer je de Nederlands-Belgische grens om een stuk door Belgische landerijen te fietsen. Daarna steken we het smalste stukje van Limburg over om ook nog een deel door Duitsland te fietsen.Langzaam maar zeker nemen de hoogtemeters toe wanneer je steeds verder Zuid-Limburg in fietst. Via Heerlen pak je richting Maastricht als kers op de taart de Cauberg mee. Vanaf hier fiets je Maastricht binnen: de finishlocatie van de Ride to Sparkle! Hier sluiten we de tocht af met een borrel bij de Hoge Hotelschool.
Startdatum
Beschikbaarheid
Prijs


Inbegrepen in de prijs

Digitale routebeschrijving van Amsterdam naar Maastricht
2 hotelovernachtingen in drie en vier-sterren hotels
Water- en snackstops op de route
Ontbijt in het hotel
Unieke Bidon
Telefoonhouder fiets 
Bagagevervoer tussen de hotels
Begeleiding vanuit Impact Adventures

Bijkomende kosten

De heenreis naar de startlocatie en terugreis vanafde finish locatie.
Lunch en diner
Frisdrank en alcoholische dranken
Reis- en annuleringsverzekering

Reisdetails

Regelen voor de start

Route en navigatiesysteem
Je fietst de route zelfstandig, en moet hierbij dus ook zelf navigeren. Wij hebben de route zelf met zorg samengesteld. Het is belangrijk dat je tijdens het fietsen ook onze route volgt zodat je niet verdwaalt.

Je kunt de route per dag downloaden. Er zijn verschillende manieren om hiermee te navigeren. Wanneer je een fietsnavigatie hebt kun je hiermee navigeren (let op: dit is iets anders dan een fietscomputer. Met een fietscomputer meet je alleen de snelheid. Hier kun je niet mee navigeren).

Navigeren met je telefoon
Heb je geen fietsnavigatie dan kun je ook navigeren met je mobiele telefoon. Hiervoor krijg je van ons een fietshouder voor op je stuur, welke je bij de startlocatie van de dagetappe kunt ophalen. Zorg dat je telefoon tijdens de fietsdagen goed opgeladen is of zorg dat je eventueel een powerbank bij je hebt. 

Er zijn verschillende apps waarmee je kunt navigeren. Wij gebruiken graag Komoot, maar als je een voorkeur hebt voor een andere app is dat natuurlijk ook goed.

Navigeren met Komoot - stappenplan
1. Download de app Komoot op je telefoon (deze is gratis) en maak een account aan in Komoot
2. Download de routebestanden.
3. Open de GPX bestanden op je telefoon (je kunt deze bijvoorbeeld naar jezelf mailen en vanuit je mail op je telefoon openen). 
4. Open het gewenste GPX bestand met de Komoot app (het nummer van de dagetappe is vermeld in de bestandsnaam)
5. Kies 'importeer als geplande Tour' 
6. Kies sport tourfietsen of wielrennen
7. Hij kan dan melding geven 'routeprobleem oplossen', kies dan 'originele route volgen'
8. De route is nu geïmporteerd. Je kunt de navigatie starten.
Trainen voor je avontuur
Dit avontuur is fysiek uitdagend. Daarom adviseren we om vooraf voldoende te trainen en gewend te raken met het fietsen van lange afstanden. Op onze voorbereidingspagina vind je een link naar een standaard trainingsschema. Hoe meer je traint hoe meer je van de tocht kunt genieten.
Donatiewerving
Iedere deelnemer wordt gevraagd €500 aan donaties te werven voor de stichting Sparkle Up Your Mind. Na je inschrijving krijg je toegang tot je actiepagina. Hier kun je gemakkelijk een donatieverzoek versturen en bijhouden hoeveel donaties je nog moet werven. Om jou een handvat te bieden hebben wij een inspiratiegids samengesteld waar de top 30 meest succesvolle sponsoracties en -evenementen zijn beschreven. Deze gids kun je hier downloaden. Aarzel niet om ons support team te contacteren indien je een vraag over het donatiewerven hebt. 
Vervoer
Je bent zelf verantwoordelijk om vanuit je woonplaats naar het startpunt, Amsterdam, te komen. Hetzelfde geldt om van de eindbestemming, Maastricht, terug naar je woonplaats te gaan. 

Het precieze begin- het eindpunt van de reis worden later met de deelnemers gedeeld. Ze zijn eenvoudig te bereiken met de trein.
Betalen van je avontuur
Tijdens je inschrijving kun je ervoor kiezen om de gehele reissom te betalen, of om eerst een aanbetaling van 20% van de reissom te betalen. Het resterende bedrag betaal je dan 6 weken voorafgaand aan je reis.
Het betalen van de reissom kan alleen via Ideal.

Het is ook mogelijk om meerdere tickets te boeken tijdens je bestelling. Je hebt dan alleen de e-mailadressen van de andere deelnemers nodig. Zij ontvangen dan een bevestiging en kunnen hun gegevens zelf aanvullen.

Praktische zaken

Kleding
We fietsen lange afstanden per dag. Het is daarom belangrijk goede en comfortabele fietskleding te dragen. Denk hierbij aan een fietsbroek met zeem, een fietsshirt, een goede fietshelm en fietshandschoentjes. Het is ook raadzaam om een windjack of regenjack bij je te hebben tijdens het fietsen. Het kan soms ook fijn zijn om met een ondershirt te fietsen, maar laat je vooral goed adviseren bij een gespecialiseerde winkel. 

Wanneer je meerdere dagen achter elkaar fietst is het goed om minimaal twee fietsbroeken en twee fietsshirts mee te nemen. Deze kun je in de hotels evenuteel met een handwas uitspoelen. 
Type fiets
Gezien de afstanden adviseren we een racefiets. Eventueel kun je een hybride fiets, mountainbike of toerfiets gebruiken. Een e-bike is ook mogelijk, maar je bent dan wel zelf verantwoordelijk voor het opladen van accu. Heb je vragen of advies nodig bij de aanschaf van of keuze voor een fiets kan je ons raadplegen.

Let op: tijdens het fietsen ben je zelf verantwoordelijk voor eventuele reparaties van je fiets. Dit betekent bijvoorbeeld dat wanneer je band lek is dat we verwachten dat je deze zelf (met hulp van iemand anders) kan plakken, en dat je zelf ook een fietspomp moet regelen. 

Info over je avontuur

Start en finish
We starten iedere dag om 8:30 met fietsen.
Let op: je bent er zelf verantwoordelijk voor dat je op de aangegeven tijd vertrekt. Je fietst op eigen tempo, maar zorg dat je uiterlijk 19:00 op de volgende locatie bent. 
Accommodaties
Gedurende deze reis zullen we in comfortabele 3- en 4-sterren hotels overnachten.

Wil je de nacht voor de eerste dagetappe en na de laatste fietsdag ook in een hotel verblijven? Je kunt dan het beste zelf direct bij een hotel reserveren.
Eten en drinken
Gedurende de reis is het ontbijt inbegrepen als je het volledige programma volgt. Lunch en diner zit niet bij de reis inbegrepen.

Checkpoints
Iedere fietsdag staan wij halverwege de route klaar met een checkpoint. Hier kun je je bidons bijvullen en krijg je van ons wat snacks voor onderweg. Denk hierbij aan wat fruit of energierepen.

Sommige mensen vinden het fijn om Dextro, sportgels of andere sportsnacks mee te nemen. Dit is uiteraard altijd goed om bij je te hebben mocht je tijdens het fietsen laag in je energie zitten.
Bagagevervoer
Wij bieden bagagevervoer aan voor alle deelnemers. Bagage wordt verzameld vanaf 8:00 's ochtends.

We doen ons best om de bagage voor de inchecktijd (16:00) in het hotel af te leveren. Op de laatste dag zullen we bij de finishlocatie wachten met de bagage. 

We willen iedereen vragen om maximaal één keine koffer of weekendtas mee te nemen. 
Kamerindeling
Indien je de volledige reis boekt zitten er overnachtingen bij inbegrepen. De totaalprijs van €250 is gebaseerd op overnachtingen o.b.v. twee-persoonskamers.

Het is ook mogelijk om een privé kamer te boeken. In dat geval vragen we wel een single supplement van €90 boven op de reissom. Je kunt deze optie selecteren tijdens je inschrijving. 

Wanneer je je individueel inschrijft hoef je niet per se een meerprijs te betalen voor een privékamer. Je wordt dan ingedeeld bij een andere reiziger van hetzelfde geslacht.
Checkpoints
Iedere fietsdag verzorgen wij een checkpoint onderweg. Deze staan ongeveer halverwege de route en wordt duidelijk aangegeven met vlaggen. Hier krijg je energierijke snacks zoals mueslirepen, bananen of koekjes. Vaak is hier een mogelijkheid om je bidon bij te vullen en om naar de wc te gaan. 

Uiteraard kun je buiten deze georganiseerde checkpoint om je eigen pauzes inlassen. 
Begeleiding
Tijdens de tocht zal er begeleiding vanuit Impact Adventures in een busje meerijden. Tijdens de tocht faciliteren wij water- en snackstops onderweg en zorgen we dat je baggage van het hotel naar hotel wordt gebracht.
Zwaarte
Zwaarte: 3/5 uitdagend
We fietsen gemiddeld 130 km per dag. Door deze relatief lange afstanden per dag is het een uitdagende tocht. Zorg er dus voor dat je fit bent!
Groepsgrootte en - samenstelling
Groepsgrootte
Het aantal deelnemers binnen een groep waarmee je gaat fietsen is minimaal 20 en maximaal 50 personen.

Groepssamenstelling
De groepssamenstelling voor ons avontuur is erg divers. De motieven van de deelnemers zijn er in alle soorten en maten. Wat hun redenen ook zijn, onze deelnemers komen allemaal samen door de wens om iets heel anders te doen en allemaal voor een waardig doel. De reizigers zijn allemaal ouder dan 18 jaar, relatief fit en positief ingesteld. Het kan voorkomen dat 16- en 17 jarigen meereizen onder begeleiding van een voogd.

Deelnemers

3

Deelnemers

0

Teams

€3.845

Opgehaald

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen