WAAR WE VOOR STAAN

AVONTUUR

Impact Adventures staat voor avontuur. We willen onze klanten een unieke en onvergetelijke ervaring geven. Onze reizen en onze partners zijn met zorg uitgekozen om jouw reis zo bijzonder mogelijk te maken. Het contact met ons is laagdrempelig en persoonlijk en we zetten graag onze ervaring en specialisme in om al jouw vragen te beantwoorden.

IMPACT

Wij willen samen met onze klanten en partners een zo groot mogelijke impact maken. Dit doen onze deelnemers door geld in te zamelen voor iets geweldigs. Ons doel is om donatiewerving zo leuk en eenvoudig mogelijk te maken om uiteindelijk jouw unieke doel te bereiken.

DUURZAAMHEID

Om de ecologische voetafdruk minimaal te houden en om ervoor te zorgen dat eenieder waar wij mee samenwerken een eerlijk loon verdient, kiezen wij ervoor alleen samen te werken met gerenommeerde en ervaren lokale partijen die zijn aangesloten bij verschillende keurmerken en verenigingen die de duurzaamheid van onze reizen waarborgen.

VRIJHEID

Bij Impact Adventures willen we mensen uitdagen impact te maken, maar wel op jouw manier:
Bepaal je zelf voor wie je in actie komt
Hoeveel geld je wilt ophalen
Met een sportief avontuur dat echt bij jou past

AVONTUUR

Impact Adventures staat voor avontuur. We willen onze klanten een unieke en onvergetelijke ervaring geven. Onze avonturen zijn divers en verspreid over verschillende werelddelen, maar hebben gemeen dat ze allemaal op een bijzondere manier jou uitdagen om je grenzen te verleggen. Onze reizen en onze partners zijn met zorg uitgekozen om jouw reis zo bijzonder mogelijk te maken. Daarnaast zijn we altijd opzoek naar nieuwe kansen en avonturen om ons huidige aanbod mee te verrijken. Het contact met ons is laagdrempelig en persoonlijk en we zetten graag onze ervaring en specialisme in om al jouw vragen te beantwoorden en jouw reisbeleving optimaal te houden.

Dit vinden wij belangrijk

GO LOCAL

Lokale economie en werkgelegenheid 
Impact Adventures werkt samen met lokale organisaties om de uitvoering van onze avonturen zo succesvol mogelijk neer te zetten. We kiezen er hierbij voor om samen te werken met kleine, erkende partijen die garant staan voor eerlijke lonen. Op deze manier investeren je met jouw deelname aan een van onze reizen in de economie en en werkgelegenheid van de lokale gemeenschap. 

Lokale gidsen
We kiezen er ook voor om te werken met lokale gidsen die jou tijdens je avontuur begeleiden. Want wie kent zijn eigen land nu beter dan een lokale inwoner? Door jou in direct contact te brengen met de lokale inwoners proberen we je zoveel mogelijk lokale kennis bij te brengen en tegelijkertijd meer werkgelegenheid te creëren. 

Lokaal eten en accommodaties
We reizen met Impact Adventures in relatief kleine groepen. Dit maakt het mogelijk om bij kleinere, lokale accommodaties te verblijven, waarbij je vaak lokaal eet. Zo heb jij de ultieme lokale ervaring en investeer je tegelijkertijd in de lokale economie. 

MINIMALE KLIMAAT IMPACT

CO2-compensatie
Thuisblijven is het allerbeste voor het milieu. Maar tegelijkertijd zijn veel landen afhankelijk van de inkomsten uit de toeristenbranche en draagt ook juist toerisme bij aan de ontwikkeling van welvaart en behoud van natuur, welzijn en milieu. Daarom geloven we bij Impact Adventures dat we op een zo duurzaam mogelijke manier onze avonturen moeten en kunnen aanbieden. Wij kiezen er daarom voor om in samenwerking met onze partner South Pole voor iedere deelnemer 100% van CO2 uitstoot van de retourvlucht te compenseren. Op deze manier maken we samen reizen een beetje groener. 

Directe vlucht
Zelf kan je de ecologische impact van jouw vlucht ook beperken door, wanneer mogelijk, te kiezen voor een directe vlucht naar bestemming. De vliegduur hiervan is vaak korter, dus de impact op het milieu kleiner.

PLASTICVRIJ

Plasticvrij
Plastic wordt een steeds groter probleem, doordat het in veel landen niet goed wordt verwerkt of gerecycled. Het belandt vaak in het water of in de natuur waar het zich ophoopt. Door afspraken die we samen met onze lokale partners maken zorgen we er samen met jou voor dat we zo min mogelijk plastic gebruiken tijdens onze avonturen. Zo zorgen we bijvoorbeeld voor tappunten om je herbruikbare waterfles te vullen en proberen we plastic wegwerpproducten zo veel mogelijk te vermijden.

RESPECT VOOR DE NATUUR

Investeren in natuurbehoud/ecosystemen
Tijdens onze avonturen bezoek je vaak indrukwekkende nationale parken. Om toegang tot deze parken te krijgen betaal je een entrance fee, wat door de lokale gemeenschap onder andere geïnvesteerd in het behoud van deze parken en de ecosystemen. Zo stimuleren wij met onze avonturen het behoud van een gezonde flora en fauna van deze schitterende gebieden.

Geen vervuiling
Het zou onnnodig moeten zijn om te vermelden, maar wij maken duidelijke afspraken met onze partners over het tegengaan van vervuiling in natuurgebieden, maar ook daarbuiten. We laten geen afval achter en beschadigen het gebied niet. We vinden het belangrijk dat al onze avonturen op een verantwoorde manier plaatsvinden met respect voor het land en de natuur.

RESPECT VOOR DE CULTUUR

Respect voor de locale cultuur
Als toerist ben je te gast in een land en dien je de lokale gebruiken en gewoonten te respecteren. Zo kunnen er in andere landen ook andere gedragsregels en kledingvoorschriften gelden. We vragen onze deelnemers hier rekening mee te houden. We geloven dat contact met andere culturen juist heel leerzaam kan zijn, mits en sprake is van wederzijds respect.

Geen attracties met kinderen
In minder ontwikkelde landen worden vaak kinderen ingezet om geld mee te verdienen. Denk bijvoorbeeld aan het bezoeken van weeshuizen of vrijwilligerswerk met kinderen. Wij geloven dat dit het bezoeken van attracties met kwetsbare kinderen te vaak op een onverantwoorde manier plaatsvinden en bieden deze excursies dan ook niet aan. 

RESPECT VOOR DIEREN

Geen excursies met dieren
We bieden geen activiteiten aan waarbij dieren als vermaak worden ingezet. Denk hierbij aan knuffelen met tijgers of rijden op olifanten. Vaak worden deze dieren niet goed behandeld met veel dierenleed als gevolg. Impact Adventures biedt dergelijke excursies niet aan en raad iedereen af hieraan deel te nemen en het zo in stand te houden.

ONS TEAM

Jurian Stevens

Lisette Lucassen

Jurian Stevens

Lisette Lucassen

Simon Rosmolen

Simon Rosmolen

WERKEN BIJ IMPACT ADVENTURES

Wil jij op een avontuurlijke manier zorgen voor impact? Bekijk hieronder onze vacatures, solliciteer en ga mee op ons avontuur!

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen