Het avontuur

Loop 120 km in vier dagen van Zwolle naar Arnhem 
Met bos, heide, zandvlakten, spectaculaire uitzichten en dé plek om wild te zien
En werf €250,- aan donaties voor Eye Care Foundation
Met drie hotelovernachtingen met ontbijt
Inclusief bagagevervoer en snacks voor onderweg

Goede oogzorg en zicht voor iedereen 

Draag bij aan de bouw van twee oogklinieken in Tanzania!

 
In de districten Malinyia en Mahenge, in de provincie Morogoro, zijn twee oogklinieken een belangrijke stap vooruit om oogzorg voor iedereen beschikbaar te maken. De bouw van beide klinieken is al van start gegaan, maar er is nog €21.000 nodig om het af te maken. Hiervoor is jouw steun hard nodig!
 
Voor oogpatiënten is een geschikte kliniek met oogzorgafdeling vaak dagen lopen. Elk district heeft weliswaar een eigen kliniek, maar er zijn geen oogzorgafdelingen. Daarnaast is er een ernstig gebrek aan oogheelkundig personeel en instrumenten. En er zijn slechts twee oogartsen in het uitgestrekte gebied van Morogoro.
 
Het opleiden van oogzorgprofessionals en hen voorzien van de juiste instrumenten, materialen en een locatie om te werken, is cruciaal. Daarom ondersteunt Eye Care Foundation Morogoro met gerichte oogzorgprojecten, waarmee de oogzorg op duurzame wijze versterkt wordt. Help jij ons mee?

Voor wie?


De Eye Care Challenge is een sportieve uitdaging voor zowel de beginnende als de ervaren wandelaar. Wel vragen we van onze deelnemers een minimum leeftijd van 18 jaar oud.

De uitdaging


Het avontuur duurt vier dagen waarin je totaal een afstand van ongeveer 120 km loopt. Het avontuur start op donderdagochtend, en eindigt op zondagmiddag. Per dag loop je ongeveer 30 kilometer. Trainen en goede wandelschoenen raden we daarom sterk aan.

De route


De volledige route start in Zwolle en eindigt vier dagen later in Arnhem. Iedere deelnemer ontvang van ons een digitale routebeschrijving in GPS bestand die je op je telefoon kan volgen.

Het sponsorbedrag


Deelnemers aan de Eye Care Challenge vragen we naast de inschrijfkosten minimaal €250,- aan donaties te werven voor Eye Care Foundation. Na je inschrijving krijg je toegang tot jouw persoonlijke actiepagina. Hierop kunnen mensen je actie eenvoudig sponsoren en kun je je sponsors updates geven. Het werven van donaties kan in teams of individueel.

Deelname


De inschrijfkosten bedragen €319,-. Hier zitten onder andere 3 overnachtingen inclusief ontbijt bij inbegrepen. Tijdens het wandelen verzorgen we bagagevervoer, en water en snackstops op de route.

Dag tot dag programma


De route

Dag 1 - Groningen naar Coevorden - 121 km
Na het gezamenlijke ontvangst in Groningen klinkt in de ochtend het startschot van de NL500. Vanuit Groningen fietsen we in 121 km naar Coevorden in Drenthe. Onderweg passeer je hunebedden en verlaten paden van natuurgebied de Drentse Aa.

Maaltijden: D 
Dag 2 - Coevorden naar Apeldoorn - 136 km
Met 136 km staat vandaag de langste dag op het programma. De weg slingert langs de Overijsselse Vecht. Dit is de grootste van de kleine en de kleinste van de grote rivieren. De Vechtdalroute loopt via Hardenberg, Ommen, Dalfsen en naar de hanzensteden Zwolle en Deventer. Overnachten doe je in Apeldoorn, aan de rand van de Veluwe. 

Maaltijden: O, D 
Dag 3 - Apeldoorn naar Venlo - 130 km
Welkom op het meest bosrijke gebied van Europa: De Veluwe! Dit natuurgebied bestaat uit dichte bossen, vennen, suifzanden en uitgestrekte heidevelden. De fietsroute slingert langs en door dit gebied.  Bij Arnhem verlaat je de Veluwe en volg je de Nederrijn tot aan Nijmegen. Vanaf hier trek je verder Zuidwaarts richting Venlo. Het eindpunt van vandaag ligt net boven Venlo: Arcen, een pittoreske dorpje in de prachtige Maasduinen van Noord-Limburg,

Maaltijden: O, D
Dag 4 - Venlo naar Maastricht - 127 km
Vanaf Arcen start de laatste etappe van het avontuur en vervolg je de komende kilometers langs de grote rivier: de Maas. De Maas is 925 km lang en ontspringt in Frankrijk en mont uit in de Noordzee bij Hoek van Holland. Ter hoogte van Sittard pakken we een paar kilometers over de Duitse grens mee, waarna we onze route naar het zuidelijkste deel van Zuid-Limburg vervolgen. De laatste 50 kilometer van het hele fietsavontuur staan je nog een paar hoogtemeters te wachten, voor je uiteindelijk neerstrijkt in de oudste stad van Nederland: Maastricht. Hier kan je genieten van je welverdiende rust, want het avontuur zit erop. 

Maaltijden: O, D
De eerste dag van Veluwetocht start in de Hanzestad Zwolle. Al snel wordt de omgeving steeds groener en bosrijker. Vlak na Hattem lopen we via het Noordelijkste puntje de Veluwe binnen. een van Nederlands grootste en meest diverse natuurgebieden. Bossen en heidevelden wisselen zich af, waarna we midden in de bossen onze eerste overnachting hebben. Vanaf Epe trekken we verder Zuidwaarts, dwars door het hart van de Veluwe. Een goede plek om wild te spotten! Vanaf Apeldoorn steken we de Veluwe over, richting de Hoge Veluwe. Ten Noorden van De Hooge Veluwe is de derde en laatste overnachting in Hoenderloo. Vanaf daar hervatten we de route deels door Nationaal Park de Hoge Veluwe, waarna dichte bossen worden verruild door boerenlandschap. De route eindigt na 120 km in Arnhem.

Inbegrepen in de prijs

Digitale routebeschrijving
3 hotelovernachtingen in drie en vier-sterren hotels
Bagagevervoer tussen de hotels
Snacks voor onderweg
Ontbijt in het hotel
Uniek Impact Adventures bidon
Begeleiding vanuit Impact Adventures

Bijkomende kosten

De heenreis naar Zwolle en terugreis vanaf Arnhem 
Lunch en diner
Reis- en annuleringsverzekering
Optioneel: hotelovernachtingen voorafgaand en na afloop van tocht

Reisdetails

Regelen voor de start

Trainen voor je avontuur
Dit avontuur is fysiek uitdagend. Daarom adviseren we om vooraf voldoende te trainen en gewend te raken met het lopen van lange afstanden. Hoe meer je traint hoe meer je van de tocht kunt genieten.
Donatiewerving
Na het boeken van je avontuur ontvang je een link naar je persoonlijke actiepagina. Hier kun je gemakkelijk een donatieverzoek versturen en bijhouden hoeveel donaties je nog moet werven. Om jou een handvat te bieden hebben wij een inspiratiegids samengesteld waar de top 30 meest succesvolle sponsoracties en -evenementen zijn beschreven. Deze gids kun je hier downloaden. Daarnaast organiseren wij maandelijks webinars waarin wij meer uitleggen over donatiewerven en jouw vragen beantwoorden. Je kunt je hier gratis inschrijven voor deze webinar. Aarzel niet om ons support team te contacteren indien je een vraag over het donatiewerven hebt. 
Vervoer
Je bent zelf verantwoordelijk om vanuit je woonplaats naar het startpunt, Zwolle te komen. Hetzelfde geldt om van de eindbestemming, Arnhem, terug naar je woonplaats te gaan. 

De wandeltocht start bij Station Zwolle en eindigt bij Station Arnhem, hierdoor is het eenvoudig met de trein te reizen.
Betalen van je avontuur
Je kunt je avontuur in een keer volledig betalen of in twee termijnen. Wanneer je ervoor kiest de reissom in twee termijnen te voldoen is de hoogte van het eerste termijnbedrag 20% van de volledige reissom. Deze vragen we direct na je inschrijving te voldoen. De factuur voor het tweede termijnbedrag, de reissom minus aanbetaling, voldoe je uiterlijk zes weken voor de vertrekdatum. Je ontvangt via de mail een betaallink om het tweede termijnbedrag te voldoen.

Info over je avontuur

Coronamaatregelen
Uiteraard zal dit avontuur plaatsvinden met inachtigneming van alle bestaande coronamaatregelen. Dat wil zeggen dat er te allen tijde voldoende afstand kan en wordt gehouden en we ons houden aan alle overige regelgevingen met betrekking tot corona.

Overnachtingen
De hotels waar je zult overnachten houden zich strikt aan de hygiëne voorschriften en andere geldende regels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Let op: de prijs is bepaald op basis van 2 personen. Wanneer je alleen boekt wordt je gekoppeld aan een andere deelnemer om een kamer mee te delen. Wil je liever een single room? Hiervoor geldt een meerprijs (zie boekingsformulier voor kosten).  
Verantwoord op avontuur
Impact Adventures kiest zorgvuldig de partners uit om mee samen te werken. Lees hier meer over onze kernwaarden. 
Gegarandeerd vertrek
Omdat we groepsreizen aanbieden hebben we een minimum aantal deelnemers nodig voor we het vertrek kunnen garanderen. Het minimum aantal deelnemers voor dit avontuur vind je onder ‘groepsgrootte en -samenstelling’. Bekijk of jouw avontuur een gegarandeerd vertrek heeft onder beschikbaarheid. Wanneer je een avontuur boekt die nog geen gegarandeerd vertrek heeft laten we je uiterlijk 4 weken voor de startdatum per e-mail weten of dit minimum is behaald. Gelukkig wordt het minimum aantal deelnemers bijna altijd gehaald. Mocht het toch voorkomen dat we de reis niet door kunnen laten gaan bieden we je een alternatieven reisdatum of kun je je reissom terug krijgen. 
Groepsgrootte en - samenstelling
Groepsgrootte
Het aantal deelnemers binnen een groep waarmee je gaat lopen is 15 en maximaal 40 personen.

Groepssamenstelling
De groepssamenstelling voor ons avontuur is erg divers. De motieven van de deelnemers zijn er in alle soorten en maten. Wat hun redenen ook zijn, onze deelnemers komen allemaal samen door de wens om iets heel anders te doen en allemaal voor een waardig doel. De reizigers zijn allemaal ouder dan 18 jaar, relatief fit en positief ingesteld. Het kan voorkomen dat 16- en 17 jarigen meereizen onder begeleiding van een voogd.
Eten en drinken
Gedurende de reis zijn een aantal maaltijden bij de reis inbegrepen en een aantal niet. Raadpleeg voor meer informatie de dag tot dag beschrijving. Lunch en diner zit niet bij de reis inbegrepen.
Begeleiding
Tijdens de tocht zal er begeleiding vanuit Impact Adventures in een busje meerijden. Tijdens de tocht faciliteren wij snacks voor onderweg en zorgen we dat je baggage van het hotel naar hotel wordt gebracht.
Accommodaties
Gedurende deze reis zullen we in comfortabele 3- en 4-sterren hotels overnachten.
Kamerindeling
De standaardprijs van €319 geldt voor boeking op basis van het delen van een tweepersoonskamer. Boek je samen met iemand? Dan kun je je voorkeur voor een kamergenoot doorgeven.

Het is ook mogelijk een privékamer te reserveren tegen een meerprijs van €100,-. Wanneer je je individueel inschrifjt hoef je niet per se een single supplement te betalen. Wanneer je dit niet doet wordt je bij een andere deelnemer ingedeeld. Hierbij wordt rekening gehouden met geslacht.
Zwaarte
Zwaarte: 3/5 uitdagend
We lopen iedere dag 30 km. Door deze relatief lange afstanden per dag is het een uitdagende tocht. Zorg er dus voor dat je fit bent!

Deelnemers

0

Deelnemers

0

Teams

€0

Opgehaald

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen