Het avontuur

Fiets 500 km: van Leeuwarden naar Valkenburg
Fiets de volledige 500km of kies voor een dagetappe
Volledig verzorgde reis inclusief checkpoints onderweg
Steun met jouw inzet het werk van het Right To Play
En zet je in om kinderen in uitdagende omstandigheden te laten spelen 

€52.351

Opgehaald

Reis boeken in coronatijd?

Loop geen risico met onze flexibele coronavoorwaarden!

FIETS MEE EN MAAK HET VERSCHIL VOOR KINDEREN

Dag tot dag programma

De kracht van spelen

Dag 1 - Groningen naar Coevorden - 121 km
Na het gezamenlijke ontvangst in Groningen klinkt in de ochtend het startschot van de NL500. Vanuit Groningen fietsen we in 121 km naar Coevorden in Drenthe. Onderweg passeer je hunebedden en verlaten paden van natuurgebied de Drentse Aa.

Maaltijden: D 
Dag 2 - Coevorden naar Apeldoorn - 136 km
Met 136 km staat vandaag de langste dag op het programma. De weg slingert langs de Overijsselse Vecht. Dit is de grootste van de kleine en de kleinste van de grote rivieren. De Vechtdalroute loopt via Hardenberg, Ommen, Dalfsen en naar de hanzensteden Zwolle en Deventer. Overnachten doe je in Apeldoorn, aan de rand van de Veluwe. 

Maaltijden: O, D 
Dag 3 - Apeldoorn naar Venlo - 130 km
Welkom op het meest bosrijke gebied van Europa: De Veluwe! Dit natuurgebied bestaat uit dichte bossen, vennen, suifzanden en uitgestrekte heidevelden. De fietsroute slingert langs en door dit gebied.  Bij Arnhem verlaat je de Veluwe en volg je de Nederrijn tot aan Nijmegen. Vanaf hier trek je verder Zuidwaarts richting Venlo. Het eindpunt van vandaag ligt net boven Venlo: Arcen, een pittoreske dorpje in de prachtige Maasduinen van Noord-Limburg,

Maaltijden: O, D
Dag 4 - Venlo naar Maastricht - 127 km
Vanaf Arcen start de laatste etappe van het avontuur en vervolg je de komende kilometers langs de grote rivier: de Maas. De Maas is 925 km lang en ontspringt in Frankrijk en mont uit in de Noordzee bij Hoek van Holland. Ter hoogte van Sittard pakken we een paar kilometers over de Duitse grens mee, waarna we onze route naar het zuidelijkste deel van Zuid-Limburg vervolgen. De laatste 50 kilometer van het hele fietsavontuur staan je nog een paar hoogtemeters te wachten, voor je uiteindelijk neerstrijkt in de oudste stad van Nederland: Maastricht. Hier kan je genieten van je welverdiende rust, want het avontuur zit erop. 

Maaltijden: O, D
Op veel plekken in de wereld is het voor kinderen uitdagend. Omdat ze in armoede opgroeien. Omdat ze gevlucht zijn voor oorlog. Omdat ze te maken hebben met uitbuiting en geweld. Right To Play zet zich in voor deze kinderen. Om hun leven te verbeteren. Spelen staat daarin centraal.  Want door te spelen ontwikkelen kinderen allemaal vaardigheden zoals samenwerken, omgaan met emoties en creativiteit. Met onze aanpak zorgen we ervoor dat kinderen fysiek en mentaal gezond zijn, naar school gaan en blijven en zichzelf leren beschermen tegen kinderarbeid, uithuwelijking en tienerzwangerschap. Jaarlijks bereikt Right To Play 2,35 miljoen kinderen in 15 landen in Afrika, Azië en het Midden-Oosten.
 
Fiets mee met de 4-daagse klassieker en steun met jouw deelname het werk van Right To Play, zodat we samen de kracht van spelen doorgeven en het verschil maken voor kinderen wereldwijd!  

Voor wie?


De Fietsklassieker van deze zomer is een sportieve uitdaging voor zowel de beginnende als de ervaren fietser. Deelnemers van 12 tot 18 kunnen meefietsen onder begeleiding van een volwassene. 

De uitdaging


We gaan een uitdaging aan van 4 dagen waarin je totaal een afstand van ongeveer 500km fietst. Het avontuur start op donderdagochtend, en eindigt op zondagmiddag. De dagetappes varieren van 90km tot 130km. Gemiddeld fiets je 125 km per dag.

De route


De volledige route start in Leeuwarden en eindigt 4 dagen later in Valkenburg. De totale afstand is 500km. Dit komt dus neer op gemiddeld 125km per dag. Iedere deelnemer ontvang van ons een digitale routebeschrijving in GPS bestand die je op je telefoon kan volgen.

Het doel


Deelnemers aan de gehele fietstocht vragen we minimaal €250,- aan donaties te werven voor Right To Play. Vooor een dagetappe is dit bedrag €75,-. Na je inschrijving krijg je toegang tot jouw persoonlijke actiepagina. Hierop kunnen mensen je actie eenvoudig sponsoren en kun je je sponsors updates geven. Het werven van donaties kan in teams of individueel.

Deelname


De inschrijfkosten bedragen €395,-. Hier zitten onder andere 3 overnachtingen inclusief ontbijt bij inbegrepen. Tijdens het fietsen verzorgen we tevens lunch en water en snackstops. 

De route

De dagetappes 

Dag 1: Leeuwarden - Epe
12 augustus 2021 

Omschrijving route
Het is zover! Vandaag begint Ride to Play in het Friese Leeuwarden. Vanaf hier fiets je zuidwaarts door het boerenlandschap via Friese dorpjes richting Drachten en verder naar Oosterwolde. Vanaf hier wordt het steeds bosrijkers wanneer we richting het indrukwekkende Nationaal Park Drents-Friese Wold fietsen. Halverwege de route is er een stop bij een echte Hunebed! Hier kun je bidons bijvullen en opladen voor de tweede helft van de dag. Je hervat de route en fietst via Meppel naar de hanzenstad Zwolle, waar je de Ijssel over steekt. Het laatste gedeelte van de dag fiets je grotendeels door de bossen van de Veluwe, waar ook ons hotel midden in de bossen ligt. Geniet van een welverdiende rust!
Dag 2: Epe - Nijmegen
13 augustus 2021 

Omschrijving route
Vandaag staat in het teken van rivierlandschappen. Al vrij snel hervat je de route over een kronkelende weg langs de rivier de Ijssel. Het is een lange weg, maar door het uitzicht zul je je niet snel vervelen. Geniet van de wijdse en groene uiterwaarden van de Ijsselvallei terwijl je de Hanzensteden Deventer, Zupthen en Doesburg passeert. Je fietst nog door het zuidelijkste puntje van de Veluwe voor je de Rijn oversteekt en bij Nijmegen over de iconische brug over de Waal fietst. Welkom in de oudste stad van Nederland: Nijmegen!
Dag 3: Nijmegen - Roermond
14 augustus 2021 

Omschrijving route
Ook vandaag bevindt de route zich grotendeels langs een rivier. Vanaf Nijmegen fiets je verder zuidwaarts, met aan je rechterhand de rivier de Maas en aan je linkerkant de Duitse landgrens. Richting Venlo fiets je langs en dwars door het Nationaal Park de Maasduinen. Af en toe zie je zelfs al een kleine Limburgse heuvel verschijnen! Aan het eind van de dag kom je aan in Roermond waar we verbijven in het stadscentrum. 
Dag 4: Roermond - Valkenburg
15 augustus 2021 

Omschrijving route
Vandaag is de grote finale! Vanaf Roermond fiets je verder langs de Maas. Tot en met Maastricht volg je grotendeels de iconische Maasroute. Onderweg worden de platte weilanden verruild voor het mooie glooiende landschap van Zuid-Limburg. Dit betekent dus ook meer klimmen! Vanaf Maastricht nemen de hoogtemeters toe, met als kers op de taart een flinke beklimming vlak voor Valkenburg. Maar het harde werken wordt beloond, want de finish is in zicht. Wat een prestatie!

Startdatum
Beschikbaarheid
Prijs


Inbegrepen in de prijs

Digitale routebeschrijving van Leeuwarden naar Valkenburg
3 hotelovernachtingen in drie en vier-sterren hotels
Water- en snackstops op de route
Ontbijt in het hotel
Lunch onderweg
Unieke Bidon
Telefoonhouder fiets 
Bagagevervoer tussen de hotels
Begeleiding vanuit Impact Adventures

Bijkomende kosten

De heenreis naar Leeuwarden en terugreis vanaf Valkenburg
Diner
Frisdrank en alcoholische dranken
Reis- en annuleringsverzekering

Reisdetails

Regelen voor de start

Route en navigatiesysteem
Je fietst de route zelfstandig, en moet hierbij dus ook zelf navigeren. Wij hebben de route zelf met zorg samengesteld. Het is belangrijk dat je tijdens het fietsen ook onze route volgt zodat je niet verdwaalt.

Je kunt de route per dag downloaden. Er zijn verschillende manieren om hiermee te navigeren. Wanneer je een fietsnavigatie hebt kun je hiermee navigeren (let op: dit is iets anders dan een fietscomputer. Met een fietscomputer meet je alleen de snelheid. Hier kun je niet mee navigeren).

Navigeren met je telefoon
Heb je geen fietsnavigatie dan kun je ook navigeren met je mobiele telefoon. Hiervoor krijg je van ons een fietshouder voor op je stuur, welke je bij de startlocatie van de dagetappe kunt ophalen. Zorg dat je telefoon tijdens de fietsdagen goed opgeladen is of zorg dat je eventueel een powerbank bij je hebt. 

Er zijn verschillende apps waarmee je kunt navigeren. Wij gebruiken graag Komoot, maar als je een voorkeur hebt voor een andere app is dat natuurlijk ook goed.

Navigeren met Komoot - stappenplan
1. Download de app Komoot op je telefoon (deze is gratis) en maak een account aan in Komoot
2. Download de routebestanden.
3. Open de GPX bestanden op je telefoon (je kunt deze bijvoorbeeld naar jezelf mailen en vanuit je mail op je telefoon openen). 
4. Open het gewenste GPX bestand met de Komoot app (het nummer van de dagetappe is vermeld in de bestandsnaam)
5. Kies 'importeer als geplande Tour' 
6. Kies sport tourfietsen of wielrennen
7. Hij kan dan melding geven 'routeprobleem oplossen', kies dan 'originele route volgen'
8. De route is nu geïmporteerd. Je kunt de navigatie starten.
Trainen voor je avontuur
Dit avontuur is fysiek uitdagend. Daarom adviseren we om vooraf voldoende te trainen en gewend te raken met het fietsen van lange afstanden. Op onze voorbereidingspagina vind je een link naar een standaard trainingsschema. Hoe meer je traint hoe meer je van de tocht kunt genieten.
Donatiewerving
Na het boeken van je avontuur ontvang je een link naar je persoonlijke actiepagina. Hier kun je gemakkelijk een donatieverzoek versturen en bijhouden hoeveel donaties je nog moet werven. Om jou een handvat te bieden hebben wij een inspiratiegids samengesteld waar de top 30 meest succesvolle sponsoracties en -evenementen zijn beschreven. Deze gids kun je hier downloaden. Daarnaast organiseren wij maandelijks webinars waarin wij meer uitleggen over donatiewerven en jouw vragen beantwoorden. Je kunt je hier gratis inschrijven voor deze webinar. Aarzel niet om ons support team te contacteren indien je een vraag over het donatiewerven hebt. 
Vervoer
Je bent zelf verantwoordelijk om vanuit je woonplaats naar het startpunt, Leeuwarden, te komen. Hetzelfde geldt om van de eindbestemming, Valkenburg, terug naar je woonplaats te gaan. 

Het precieze begin- het eindpunt van de reis worden later met de deelnemers gedeeld. Ze zijn eenvoudig te bereiken met de trein.
Betalen van je avontuur
Tijdens je inschrijving kun je ervoor kiezen om de gehele reissom te betalen, of om eerst een aanbetaling van 20% van de reissom te betalen. Het resterende bedrag betaal je dan 6 weken voorafgaand aan je reis.
Het betalen van de reissom kan alleen via Ideal.

Het is ook mogelijk om meerdere tickets te boeken tijdens je bestelling. Je hebt dan alleen de e-mailadressen van de andere deelnemers nodig. Zij ontvangen dan een bevestiging en kunnen hun gegevens zelf aanvullen.

Praktische zaken

Sanitaire voorzieningen
We proberen de checkpoints onderweg, wanneer mogelijk, te combineren met een mogelijkheid om naar de wc te gaan. Vaak kun je onderweg ook gebruik maken van de wc's in openbare ruimtes. Denk hierbij aan tankstations, supermarkten en horeca.

Tip: download de app 'Hoge Nood' op je telefoon. Deze app geeft je een overzicht van alle openbare wc's in de buurt. (Let op: het kan zijn dat door corona niet alle locaties open zijn.)

In de hotels kun je uiteraard gewoon gebruik maken van de sanitaire voorzieningen van je hotelkamer. Na aankomst in Valkenburg zit geen overnachting bij de reis inbegrepen. Wanneer je zelf ook geen extra overnachting hebt bijgeboekt in Valkenburg is het daarom helaas niet mogelijk om hier te douchen voor je vertrekt naar huis.
Kleding
We fietsen lange afstanden per dag. Het is daarom belangrijk goede en comfortabele fietskleding te dragen. Denk hierbij aan een fietsbroek met zeem, een fietsshirt, een goede fietshelm en fietshandschoentjes. Het is ook raadzaam om een windjack of regenjack bij je te hebben tijdens het fietsen. Het kan soms ook fijn zijn om met een ondershirt te fietsen, maar laat je vooral goed adviseren bij een gespecialiseerde winkel. 

Wanneer je meerdere dagen achter elkaar fietst is het goed om minimaal twee fietsbroeken en twee fietsshirts mee te nemen. Deze kun je in de hotels evenuteel met een handwas uitspoelen. 
Type fiets
Gezien de afstanden adviseren we een racefiets. Eventueel kun je een hybride fiets, mountainbike of toerfiets gebruiken. Een e-bike is ook mogelijk, maar je bent dan wel zelf verantwoordelijk voor het opladen van accu. Heb je vragen of advies nodig bij de aanschaf van of keuze voor een fiets kan je ons raadplegen.

Let op: tijdens het fietsen ben je zelf verantwoordelijk voor eventuele reparaties van je fiets. Dit betekent bijvoorbeeld dat wanneer je band lek is dat we verwachten dat je deze zelf (met hulp van iemand anders) kan plakken, en dat je zelf ook een fietspomp moet regelen. 

Info over je avontuur

Coronamaatregelen
Hopelijk zijn tegen de tijd dat de Ride to Play plaatsvindt de coronamaatregelen beperkt of zelfs verdwenen. Uiteraard zal dit avontuur plaatsvinden met inachtigneming van alle dan geldende coronamaatregelen. Dat wil zeggen dat er te allen tijde voldoende afstand kan worden gehouden en we ons houden aan alle overige regelgevingen met betrekking tot corona.

Doordat iedere deelnemers zelfstandig fietst is het goed mogelijk de reis 'coronaproof' te organiseren. 

Overnachtingen
De hotels waar je zult overnachten houden zich strikt aan de hygiëne voorschriften en andere geldende regels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Let op: de prijs is bepaald op basis van 2 personen. Wanneer je alleen boekt wordt je gekoppeld aan een andere deelnemer om een kamer mee te delen. Wil je liever een single room? Hiervoor geldt een meerprijs (zie boekingsformulier voor kosten).  

Wanneer we door de coronamaatregelen de kwaliteit of veiligheidsstandaarden niet kunnen waarborgen zullen we de reis annuleren. Deelnemers krijgen in dit geval hun inschrijvingsgeld terug. Klik hier voor meer informatie over ons coronabeleid. 
Start en finish
Tijden dagetappes
We starten iedere dag tussen om 8:30 met fietsen (m.u.v. de eerste dag, dan starten we om 9:00)
Let op: je bent er zelf verantwoordelijk voor dat je op de aangegeven tijd vertrekt. Je fietst op eigen tempo, maar zorg dat je uiterlijk 19:00 op de volgende locatie bent. 

Start 12 augustus
  • Locatie: Leeuwarden Station 
  • Tijd: Het startschot klinkt om 9:00. Zorg dat je op tijd aanwezig bent. 
  • Extra informatie: je kunt hier naar de wc en je bidon bijvullen. Wanneer je gebruik maakt van bagagevervoer kun je je bagage vanaf 8:00 achterlaten op de afgesproken locatie.

Finish 15 augustus
  • Locatie: de laatste dag eindigen we in Valkenburg(Limburg) nabij het station.
  • Tijd: aangezien iedereen op zijn eigen tempo fietst is er geen gezamenlijk finishmoment. We verwachten wel dat iedereen voor 19:00 gefinisht is.
  • Extra informatie: wij zullen op de finishlocatie klaarstaan met de bagage. Indien je dus gebruik maakt van ons bagagevervoer kun je dit op de finishlocatie meenemen. 


Accommodaties
Gedurende deze reis zullen we in comfortabele 3- en 4-sterren hotels overnachten.

Wil je de nacht voor de eerste dagetappe en na de laatste fietsdag ook in een hotel verblijven? Je kunt dan het beste zelf direct bij een hotel reserveren.
Eten en drinken
Gedurende de reis is het ontbijt inbegrepen als je het volledige programma volgt. Het ontbijt wordt (volgens de huidige coronaregels) geserveerd op de hotelkamer. Lunch en diner zit niet bij de reis inbegrepen.

Lunch
Ongeveer halverwege de route verzorgen we een voedzame lunch.

Diner
Het is vaak mogelijk om diner in de hotels te bestellen. Een andere optie is om elders eten af te halen of te bestellen. Een uitzondering is voor het hotel op dag 1; gezien de afgelegen locatie in de bossen van dit hotel raden we aan in het hotel zelf te dineren. 

Checkpoints
Iedere fietsdag staan wij halverwege de route klaar met een checkpoint. Hier kun je je bidons bijvullen en krijg je van ons wat snacks voor onderweg. Denk hierbij aan wat fruit of energierepen.|

Sommige mensen vinden het fijn om Dextro, sportgels of andere sportsnacks mee te nemen. Dit is uiteraard altijd goed om bij je te hebben mocht je tijdens het fietsen laag in je energie zitten.
Bagagevervoer
Wij bieden bagagevervoer aan voor alle deelnemers. Dit is een gratis service. Iedere dag voor vertrek zullen we de bagage verzamelen bij de receptie van het hotel. Voor de eerste dag is dit bij de startlocatie. Bagage wordt verzameld vanaf 8:00 's ochtends.

We doen ons best om de bagage voor de inchecktijd (16:00) in het hotel af te leveren. Op de laatste dag zullen we bij de finishlocatie wachten met de bagage. 

We willen iedereen vragen om maximaal één keine koffer of weekendtas mee te nemen. 
Afstand
Hoewel we streven naar een gemiddelde van 125 km per dag, vinden we de kwaliteit van de route zwaarder wegen dan de af te leggen kilometers. De exacte afstand zal daarom iets afwijken van 500 km. 
Kamerindeling
Indien je de volledige reis boekt zitten er overnachtingen bij inbegrepen. De totaalprijs van €395 is gebaseerd op overnachtingen o.b.v. twee-persoonskamers.

Het is ook mogelijk om een privé kamer te boeken. In dat geval vragen we wel een single supplement van €100 boven op de reissom. Je kunt deze optie selecteren tijdens je inschrijving. 

Wanneer je je individueel inschrijft hoef je niet per se een meerprijs te betalen voor een privékamer. Je wordt dan ingedeeld bij een andere reiziger van hetzelfde geslacht.
Checkpoints
Iedere fietsdag verzorgen wij een checkpoint onderweg. Deze staan ongeveer halverwege de route en wordt duidelijk aangegeven met vlaggen. Hier krijg je energierijke snacks zoals mueslirepen, bananen of koekjes. Vaak is hier een mogelijkheid om je bidon bij te vullen en om naar de wc te gaan. 

Uiteraard kun je buiten deze georganiseerde checkpoint om je eigen pauzes inlassen. 
Begeleiding
Tijdens de tocht zal er begeleiding vanuit Impact Adventures in een busje meerijden. Tijdens de tocht faciliteren wij water- en snackstops onderweg en zorgen we dat je baggage van het hotel naar hotel wordt gebracht.
Zwaarte
Zwaarte: 3/5 uitdagend
We fietsen gemiddeld 120 km per dag. Door deze relatief lange afstanden per dag is het een uitdagende tocht. Zorg er dus voor dat je fit bent!
Groepsgrootte en - samenstelling
Groepsgrootte
Het aantal deelnemers binnen een groep waarmee je gaat fietsen is minimaal 20 en maximaal 50 personen.

Groepssamenstelling
De groepssamenstelling voor ons avontuur is erg divers. De motieven van de deelnemers zijn er in alle soorten en maten. Wat hun redenen ook zijn, onze deelnemers komen allemaal samen door de wens om iets heel anders te doen en allemaal voor een waardig doel. De reizigers zijn allemaal ouder dan 18 jaar, relatief fit en positief ingesteld. Het kan voorkomen dat 16- en 17 jarigen meereizen onder begeleiding van een voogd.

Deelnemers

1

Deelnemers

0

Teams

€0

Opgehaald

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen