REIZEN EN CORONA

Laatste update: 20 mei 2021

De Nederlandse overheid heeft de kleurcodes van een aantal landen weer op geel gezet. Dit is goed nieuws, want voorzichtig wordt reizen weer een beetje normaal. Wij moeten nog even wachten, maar zodra onze internationale bestemmingen geen negatief reisadvies meer hebben kunnen we jullie weer meenemen op mooie avonturen. 

Je kunt onze reizen boeken met een startdatum vanaf juli. Uiteraard houden we de nationale maatregelen en de maatregelen van het land van bestemming in de gaten. Boek je een reis die door corona toch niet doorgaan? Dan annuleren wij de reis en krijg je je reisgeld terug. Hopelijk kunnen we snel weer impact maken met onvergetelijke avonturen!

Veelgestelde vragen

Kan ik er vanuit gaan dat mijn geboekte reis doorgaat?
Met het oog op de grootschalige vaccinatieprogramma's is internationaal reizen hopelijk snel weer mogelijk. We hopen uiteraard dat de reizen die we nu aanbieden gewoon door kunnen gaan. De coronamaatregelen en reisbeperkingen veranderen echter regelmatig, en verschillen per land of zelfs regio. Volledige garantie kunnen we hierdoor nooit geven. Wel houden we de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Wanneer je reis bij ons boekt, nemen we contact met je op als er iets verandert in jouw situatie. We verwijzen je graag naar het reisadvies Ministerie van Buitenlandse zaken voor het meest actuele ontwikkelingen voor jouw bestemming.
Wat gebeurt er als mijn reis geannuleerd wordt vanwege corona?
Wanneer we vanwege corona genoodzaakt zijn een reis te annuleren krijg je je inschrijfgeld terug. Je kunt er ook voor kiezen je inschrijving te verplaatsen naar een andere vertrekdatum. 

De opgehaalde donaties kunnen niet worden teruggestort. Deze zullen ten goede komen aan het opgegeven goede doel.
Wanneer annuleert Impact Adventures mijn reis?
De veiligheid van  onze deelnemers heeft onze hoogste prioriteit. We houden nauw contact met onze lokale partners om de situatie per bestemming goed te kunnen monitoren. Als de reis niet uitgevoerd kan worden zonder de kwaliteit en veiligheidsstandaarden te garanderen zijn wij genoodzaakt een reis te annuleren. Hierbij volgen we het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Bekijk hier de op dit moment geldende maatregelen per land. Wanneer je een boeking hebt gedaan bij ons en er verandert iets voor jouw reis, dan zullen we je hier zo snel mogelijk van op de hoogte stellen.
Kan ik zelf mijn geboekte reis annuleren?
Dat kan altijd. Maar wanneer je een reis annuleert die wel door kan gaan gelden de reguliere annuleringsvoorwaarden in onze Algemene Voorwaarden. Wil je je inschrijving verplaatsen? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken. 
Kan ik bij het annuleren of omboeken van mijn reis beroep doen op mijn annuleringsverzekering?
Of kosten van annuleren of omboeken gedekt zijn hangt af van het type verzekering dat jij hebt afgesloten. Hetzelfde geldt voor bijkomende kosten van de reis, zoals de kosten voor je vlucht, een visum of vaccinaties. Neem contact op met jouw verzekeraar om zeker te weten wat welke voorwaarden voor jouw verzekering gelden. 
Wanneer kan ik mijn vliegticket boeken?
De reizen van Impact Adventures zijn exclusief vluchten. Je bent dus zelf verantwoordelijk voor je vliegtickets. Wel raden we je aan je vluchten direct bij een vliegmaatschappij zelf te boeken. Zij bieden vaak betere service wanneer je genoodzaakt bent je ticket om te boeken door reisbeperkingen.
Wat gebeurt er met mijn opgehaalde donaties als mijn reis geannuleerd wordt?
Het is niet mogelijk de donaties terug te storten. Wanneer je zelf je reis annuleert of als wanneer je reis door ons geannuleerd wordt, wordt het totaalbedrag van jouw donaties alsnog gestort op het door jou opgegeven IBAN nummer. 
Heb je een andere vraag? Stel je vraag via het contactformulier en we komen zo snel mogelijk bij je terug. 

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen