Het avontuur

Fiets in 6 dagen 700km van De Dom naar de Potsdammer Platz 
Een avontuurlijke reis dwars door Nederlandse en Duitse landschappen
Inclusief 5 hotelovernachtingen inclusief ontbijt
Kies je eigen doel uit waarvoor je je gaat inzetten
Volledig verzorgd met snackstops en water onderweg

Zet je in voor een ander met jouw avontuur

Dag tot dag programma


De route

Dag 1 - Groningen naar Coevorden - 121 km
Na het gezamenlijke ontvangst in Groningen klinkt in de ochtend het startschot van de NL500. Vanuit Groningen fietsen we in 121 km naar Coevorden in Drenthe. Onderweg passeer je hunebedden en verlaten paden van natuurgebied de Drentse Aa.

Maaltijden: D 
Dag 2 - Coevorden naar Apeldoorn - 136 km
Met 136 km staat vandaag de langste dag op het programma. De weg slingert langs de Overijsselse Vecht. Dit is de grootste van de kleine en de kleinste van de grote rivieren. De Vechtdalroute loopt via Hardenberg, Ommen, Dalfsen en naar de hanzensteden Zwolle en Deventer. Overnachten doe je in Apeldoorn, aan de rand van de Veluwe. 

Maaltijden: O, D 
Dag 3 - Apeldoorn naar Venlo - 130 km
Welkom op het meest bosrijke gebied van Europa: De Veluwe! Dit natuurgebied bestaat uit dichte bossen, vennen, suifzanden en uitgestrekte heidevelden. De fietsroute slingert langs en door dit gebied.  Bij Arnhem verlaat je de Veluwe en volg je de Nederrijn tot aan Nijmegen. Vanaf hier trek je verder Zuidwaarts richting Venlo. Het eindpunt van vandaag ligt net boven Venlo: Arcen, een pittoreske dorpje in de prachtige Maasduinen van Noord-Limburg,

Maaltijden: O, D
Dag 4 - Venlo naar Maastricht - 127 km
Vanaf Arcen start de laatste etappe van het avontuur en vervolg je de komende kilometers langs de grote rivier: de Maas. De Maas is 925 km lang en ontspringt in Frankrijk en mont uit in de Noordzee bij Hoek van Holland. Ter hoogte van Sittard pakken we een paar kilometers over de Duitse grens mee, waarna we onze route naar het zuidelijkste deel van Zuid-Limburg vervolgen. De laatste 50 kilometer van het hele fietsavontuur staan je nog een paar hoogtemeters te wachten, voor je uiteindelijk neerstrijkt in de oudste stad van Nederland: Maastricht. Hier kan je genieten van je welverdiende rust, want het avontuur zit erop. 

Maaltijden: O, D
Het avontuur start met een gezamenlijke start op De Dom in Utrecht, waar je wordt uitgezwaaid door familie of vrienden. Vanuit hier fietsen we door de groene bossen van de Hoge Veluwe richting Twente waar we vlak voor de grens onze eerste overnachting hebben. De tweede fietsdag gaan we de grens over en wrden we verrast door de grote diversiteit aan landschappen. We kronkelen langs en door Duitse dorpjes, steden en glooiende landschappen. Na de derde overnachting in de omgeving van Hannover vervolgen we onze route over de bekende Euroroute-R1 langs sfeervolle plaatsen, prachtige Hanzesteden met baksteengotiek om uiteindelijk na 6 dagen fietsen aan te komen in bruisend Berlijn voor een feestelijk onthaal op de Potzdamer Platz. 

BOEKEN

Startdatum
Beschikbaarheid
Prijs

04-07-2021

€ 590,00

08-08-2021

Voldoende beschikbaarheid

€ 590,00

12-09-2021

Voldoende beschikbaarheid

€ 590,00


Inbegrepen in de prijs

Digitale routebeschrijving van Utrecht naar Berlijn
Telefoonhouder fiets 
6 hotelovernachtingen inclusief ontbijt
Snacks onderweg
Uniek Impact Adventures bidon
Bagagevervoer tussen de hotels
Fietstransport van Berlijn terug naar Nederland
Begeleiding vanuit Impact Adventures

Bijkomende kosten

De terugreis vanaf Berlijn
Lunch onderweg en diner
Frisdrank en alcoholische dranken
Reis- en annuleringsverzekering
Optioneel: extra hotelovernachtingen voorafgaand en na afloop van de tocht

Reisdetails

Regelen voor de start

Trainen voor je avontuur
Dit avontuur is fysiek uitdagend. Daarom adviseren we om vooraf voldoende te trainen. Op onze voorbereidingspagina vind je een link naar een standaard trainingsschema. Hoe meer je traint hoe meer je van het uitzicht kunt genieten.
Donatiewerving
Na het boeken van je avontuur ontvang je een link naar je persoonlijke actiepagina. Hier kun je gemakkelijk een donatieverzoek versturen en bijhouden hoeveel donaties je nog moet werven. Om jou een handvat te bieden hebben wij een inspiratiegids samengesteld waar de top 30 meest succesvolle sponsoracties en -evenementen zijn beschreven. Deze gids kun je hier downloaden. Daarnaast organiseren wij maandelijks webinars waarin wij meer uitleggen over donatiewerven en jouw vragen beantwoorden. Je kunt je hier gratis inschrijven voor deze webinar. Aarzel niet om ons support team te contacteren indien je een vraag over het donatiewerven hebt. 
Vervoer
Je bent zelf verantwoordelijk om vanuit je woonplaats naar het startpunt, Utrecht, te komen. Hetzelfde geldt om van de eindbestemming, Berlijn, terug naar je woonplaats te gaan. Vanuit Berlijn is het mogelijk om een vlucht naar Nederland te boeken of je kan ervoor kiezen met de trein terug te gaan.
Betalen van je avontuur
Je kunt je avontuur in een keer volledig betalen of in twee termijnen. Wanneer je ervoor kiest de reissom in twee termijnen te voldoen is de hoogte van het eerste termijnbedrag 20% van de volledige reissom. Deze vragen we direct na je inschrijving te voldoen. De factuur voor het tweede termijnbedrag, de reissom minus aanbetaling, voldoe je uiterlijk 6 weken voor de startdatum van je avontuur. Je ontvangt via de mail een betaallink om het tweede termijnbedrag te voldoen. 

Info over je avontuur

Coronamaatregelen
Uiteraard zal dit avontuur plaatsvinden met inachtigneming van alle bestaande coronamaatregelen. Dat wil zeggen dat er te allen tijde voldoende afstand kan en wordt gehouden en we ons houden aan alle overige regelgevingen met betrekking tot corona.

Tijdens fietsen
Doordat we iedere fietser voorzien van de GPS bestanden met de route is het voor iedere deelnemer mogelijk de etappes op eigen tempo te fietsen. Hierdoor kan je goed afstand houden tijdens het fietsen. 

Overnachtingen
De hotels waar je zult overnachten houden zich strikt aan de hygiene voorschriften en andere geldende regels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Let op: de prijs is bepaald op basis van 2 personen. Wanneer je alleen boekt wordt je gekoppeld aan een andere deelnemer om een kamer mee te delen. Wil je liever een single room? Hiervoor geldt een meerprijs (zie boekingsformulier voor kosten).  
Verantwoord op avontuur
Impact Adventures kiest zorgvuldig de partners uit om mee samen te werken. Lees hier meer over onze kernwaarden. 
Gegarandeerd vertrek
Omdat we groepsreizen aanbieden hebben we een minimum aantal deelnemers nodig voor we het vertrek kunnen garanderen. Het minimum aantal deelnemers voor dit avontuur vind je onder ‘groepsgrootte en -samenstelling’. Bekijk of jouw avontuur een gegarandeerd vertrek heeft onder beschikbaarheid. Wanneer je een avontuur boekt die nog geen gegarandeerd vertrek heeft laten we je uiterlijk 4 weken voor de startdatum weten of dit minimum is behaald. Wacht tot die tijd dan ook nog even met het boeken van je vlucht. Gelukkig wordt het minimum aantal deelnemers bijna altijd gehaald. Mocht het toch voorkomen dat we de reis niet door kunnen laten gaan bieden we je een alternatieve reisdatum of kun je je reissom terug krijgen. 
Groepsgrootte en - samenstelling
Groepsgrootte
Het aantal deelnemers binnen een groep waarmee je gaat fietsen is minimaal 15 en maximaal 40 personen.

Groepssamenstelling
De groepssamenstelling voor ons avontuur is erg divers. De motieven van de deelnemers zijn er in alle soorten en maten. Wat hun redenen ook zijn, onze deelnemers komen allemaal samen door de wens om iets heel anders te doen en allemaal voor een waardig doel. De reizigers zijn allemaal ouder dan 18 jaar, relatief fit en positief ingesteld. Het kan voorkomen dat 16- en 17 jarigen meereizen onder begeleiding van een voogd.
Voor wie is dit avontuur geschikt?
Dit fietsavontuur is met een passende voorbereiding voor iedere fietser geschikt. Je fietst de etappes op eigen tempo, wat het voor een brede doelgroep mogelijk maakt deel te nemen. 
Eten en drinken
Gedurende de reis zijn een aantal maaltijden bij de reis inbegrepen en een aantal niet. Dit geldt voor het ontbijt na een overnachting en lunch tijdens de fietsdagen. Overige maaltijden zijn op eigen initiatief.
Begeleiding
Tijdens de tocht zal er begeleiding vanuit Impact Adventures in een bus meerijden. Op deze manier zorgen we ervoor dat alles goed verloopt en er hulp aan de deelnemers geboden kan worden indien nodig.
Accommodaties
Gedurende deze reis zullen we in comfortabele hotels overnachten.
Zwaarte
Zwaarte: 3/5 uitdagend
We fietsen gemiddeld 120 km per dag. Door deze relatief lange afstanden per dag kan deze tocht als uitdagend worden beschouwd. Deelname aan dit avontuur vereist ervaring met fietsen en een goede algemene fitheid. 
Type fiets
Gezien de lange afstanden die per dag worden afgelegd past een wielrenfiets het beste bij deze tocht. Eventueel kan je de route afleggen met een hybride fiets, mountainbike of toerfiets. Heb je vragen of advies nodig bij de aanschaf van of keuze voor een fiets kan je ons raadplegen.

Let op: tijdens het fietsen ben je zelf verantwoordelijk voor eventuele reperaties van je fiets. Dit betekent bijvoorbeeld dat wanneer je band lek is dat we verwachten dat je deze zelf  (met hulp van iemand anders) kan plakken.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen