Het avontuur

Fiets 500 km in vier dagen langs verschillende autisme info centra
Zet je met jouw inzet in voor de Nederlandse Vereniging voor Autisme
Fiets de volledige tocht van 500km, of kies voor een dagetappe
Volledig verzorgde reis inclusief water- en snackstops
Fiets met lotgenoten, naasten en iedereen die zich wil laten horen voor autisme

Fiets mee en maak autisme zichtbaar in de samenleving!

Dag tot dag programma


500km voor autisme

Dag 1 - Groningen naar Coevorden - 121 km
Na het gezamenlijke ontvangst in Groningen klinkt in de ochtend het startschot van de NL500. Vanuit Groningen fietsen we in 121 km naar Coevorden in Drenthe. Onderweg passeer je hunebedden en verlaten paden van natuurgebied de Drentse Aa.

Maaltijden: D 
Dag 2 - Coevorden naar Apeldoorn - 136 km
Met 136 km staat vandaag de langste dag op het programma. De weg slingert langs de Overijsselse Vecht. Dit is de grootste van de kleine en de kleinste van de grote rivieren. De Vechtdalroute loopt via Hardenberg, Ommen, Dalfsen en naar de hanzensteden Zwolle en Deventer. Overnachten doe je in Apeldoorn, aan de rand van de Veluwe. 

Maaltijden: O, D 
Dag 3 - Apeldoorn naar Venlo - 130 km
Welkom op het meest bosrijke gebied van Europa: De Veluwe! Dit natuurgebied bestaat uit dichte bossen, vennen, suifzanden en uitgestrekte heidevelden. De fietsroute slingert langs en door dit gebied.  Bij Arnhem verlaat je de Veluwe en volg je de Nederrijn tot aan Nijmegen. Vanaf hier trek je verder Zuidwaarts richting Venlo. Het eindpunt van vandaag ligt net boven Venlo: Arcen, een pittoreske dorpje in de prachtige Maasduinen van Noord-Limburg,

Maaltijden: O, D
Dag 4 - Venlo naar Maastricht - 127 km
Vanaf Arcen start de laatste etappe van het avontuur en vervolg je de komende kilometers langs de grote rivier: de Maas. De Maas is 925 km lang en ontspringt in Frankrijk en mont uit in de Noordzee bij Hoek van Holland. Ter hoogte van Sittard pakken we een paar kilometers over de Duitse grens mee, waarna we onze route naar het zuidelijkste deel van Zuid-Limburg vervolgen. De laatste 50 kilometer van het hele fietsavontuur staan je nog een paar hoogtemeters te wachten, voor je uiteindelijk neerstrijkt in de oudste stad van Nederland: Maastricht. Hier kan je genieten van je welverdiende rust, want het avontuur zit erop. 

Maaltijden: O, D
Van zaterdag 27 maart t/m zondag 4 april 2021 is de Nederlandse Autismeweek. Tijdens deze week willen we meer aandacht vragen voor autisme in Nederland. Nederlandse vereniging autisme (NVA) streeft naar een maatschappij waarin mensen met autisme optimaal geïntegreerd, geaccepteerd en zelfredzaam zijn. En dit jaar kan jij je hiervoor tijdens de Autismeweek op een bijzondere manier inzetten. 

In 4 dagen fietsen we 500 kilometer langs verschillende Autisme Info Centra, om zo samen autisme letterlijk en figuurlijk zichtbaarder te maken. Met jouw deelname vragen we je geld in te zamelen en zo het werk van NVA te steunen. En omdat we vinden dat iedereen mee moet kunnen doen is het ook mogelijk een dagetappe te fietsen.

Voor wie?

De 500km voor Autisme is een sportieve uitdaging voor zowel de beginnende als de ervaren fietsen! Iedereen met èn zonder autisme is welkom! Wel vragen we van onze deelnemers een minimum leeftijd van 18 jaar oud.

De uitdaging


De 500km voor Autisme is een uitdaging van 4 dagen waarin we totaal een afstand van 500km fietsen. Het avontuur start op donderdagochtend, en eindigt op zondagmiddag. De dagetappes varieren van 90km tot 140km. Gemiddeld fietsen we 125km per dag.  

De route

De volledige route start in Friesland in het plaatsje Burgum en eindigt 4 dagen later in Valkenburg. De totale afstand is 500km. Dit komt dus neer op gemiddeld 125km per dag. Iedere deelnemer ontvang van ons een digitale routebeschrijving in GPS bestand die je op je telefoon kan volgen. Hiervoor ontvang je van ons ook een telefoonhouder voor op je fiets. 

Het doel


Deelnemers aan de gehele fietstocht vragen we minimaal €250,- aan donaties te werven voor de Nederlandse Vereniging voor Autisme. Voor een dagetappe vragen we een minimumbedrag van €25,-. Na je inschrijving krijg je toegang tot jouw persoonlijke actiepagina. Hierop kunnen mensen je actie eenvoudig sponsoren en kun je je sponsors updates geven. Het werven van donaties kan in teams of individueel.

Deelname


Voor jouw deelname aan de 500km voor Autisme vragen we een bedrag van €295,-. Hier zitten onder andere 3 overnachtingen inclusief ontbijt bij inbegrepen. Wanneer je kiest om een dagetappe deel te nemen vragen we een bijdrage van €25. Hier zit dan geen overnachting bij. Tijdens het fietsen verzorgen we water en snackstops. 

De volledige route

De dagetappes 

Dag 1

Dag 1



Dag 2

Dag 2



Dag 3

Dag 3



Dag 4

Dag 4



Startdatum
Beschikbaarheid
Prijs

Volledige reis

Voldoende beschikbaarheid

€ 450,00

Dagetappe

€ 25,00



Inbegrepen in de prijs

Digitale routebeschrijving van Friesland naar Valkenburg
3 hotelovernachtingen in drie en vier-sterren hotels
Water- en snackstops op de route
Ontbijt in het hotel
Unieke Bidon
Telefoonhouder fiets 
Bagagevervoer tussen de hotels
Begeleiding vanuit Impact Adventures

Bijkomende kosten

De heenreis naar Friesland en terugreis vanaf Valkenburg
Lunch tijdens het fietsen en diner
Frisdrank en alcoholische dranken
Reis- en annuleringsverzekering

Reisdetails

Regelen voor de start

Trainen voor je avontuur
Dit avontuur is fysiek uitdagend. Daarom adviseren we om vooraf voldoende te trainen en gewend te raken met het fietsen van lange afstanden. Op onze voorbereidingspagina vind je een link naar een standaard trainingsschema. Hoe meer je traint hoe meer je van de tocht kunt genieten.
Donatiewerving
Na het boeken van je avontuur ontvang je een link naar je persoonlijke actiepagina. Hier kun je gemakkelijk een donatieverzoek versturen en bijhouden hoeveel donaties je nog moet werven. Om jou een handvat te bieden hebben wij een inspiratiegids samengesteld waar de top 30 meest succesvolle sponsoracties en -evenementen zijn beschreven. Deze gids kun je hier downloaden. Daarnaast organiseren wij maandelijks webinars waarin wij meer uitleggen over donatiewerven en jouw vragen beantwoorden. Je kunt je hier gratis inschrijven voor deze webinar. Aarzel niet om ons support team te contacteren indien je een vraag over het donatiewerven hebt. 
Vervoer
Je bent zelf verantwoordelijk om vanuit je woonplaats naar het startpunt, Friesland, te komen. Hetzelfde geldt om van de eindbestemming, Valkenburg, terug naar je woonplaats te gaan. 

Het precieze begin- het eindpunt van de reis worden later met de deelnemers gedeeld. Ze zijn eenvoudig te bereiken met de trein.
Betalen van je avontuur
Tijdens je inschrijving betaal je je volledige ticket. Wanneer je ervoor kiest om de gehele fietsreis te boeken betaal je bij je inschrijving €295. Wanneer je kiest voor een dagetappe betaal je €25 tijdens je inschrijving. 

Het is ook mogelijk om meerdere tickets te boeken tijdens je bestelling. Je hebt dan alleen de e-mailadressen van de andere deelnemers nodig. Zij ontvangen dan een bevestiging en kunnen hun gegevens zelf aanvullen.

Info over je avontuur

Coronamaatregelen
Uiteraard zal dit avontuur plaatsvinden met inachtigneming van alle bestaande coronamaatregelen. Dat wil zeggen dat er te allen tijde voldoende afstand kan en wordt gehouden en we ons houden aan alle overige regelgevingen met betrekking tot corona.

Tijdens fietsen
Doordat we iedere fietser voorzien van de GPS bestanden met de route is het voor iedere deelnemer mogelijk de etappes op eigen tempo te fietsen. Hierdoor kan je goed afstand houden tijdens het fietsen. 

Overnachtingen
De hotels waar je zult overnachten houden zich strikt aan de hygiëne voorschriften en andere geldende regels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Let op: de prijs is bepaald op basis van 2 personen. Wanneer je alleen boekt wordt je gekoppeld aan een andere deelnemer om een kamer mee te delen. Wil je liever een single room? Hiervoor geldt een meerprijs (zie boekingsformulier voor kosten).  
Verantwoord op avontuur
Impact Adventures kiest zorgvuldig de partners uit om mee samen te werken. Lees hier meer over onze kernwaarden. 
Groepsgrootte en - samenstelling
Groepsgrootte
Het aantal deelnemers binnen een groep waarmee je gaat fietsen is 15 en maximaal 40 personen.

Groepssamenstelling
De groepssamenstelling voor ons avontuur is erg divers. De motieven van de deelnemers zijn er in alle soorten en maten. Wat hun redenen ook zijn, onze deelnemers komen allemaal samen door de wens om iets heel anders te doen en allemaal voor een waardig doel. De reizigers zijn allemaal ouder dan 18 jaar, relatief fit en positief ingesteld. Het kan voorkomen dat 16- en 17 jarigen meereizen onder begeleiding van een voogd.
Kamerindeling
Indien je de volledige reis boekt zitten er overnachtingen bij inbegrepen. De totaalprijs van €295 is gebaseerd op overnachtingen o.b.v. twee-persoonskamers. Wij sturen hier later nog een e-mail over, zodat je je voorkeur kunt opgeven met wie je een kamer wilt delen. Wanneer er geen voorkeur is zullen wij deelnemers willekeurig bij elkaar indelen. Hierbij houden we rekening met geslacht.

Het is ook mogelijk om een privé kamer te boeken. In dat geval vragen we wel een single supplement van €100 boven op de reissom. Je kunt deze optie selecteren tijdens je inschrijving. 
Eten en drinken
Gedurende de reis is het ontbijt inbegrepen als je het volledige programma volgt. Lunch en diner zit niet bij de reis inbegrepen. Raadpleeg voor meer informatie de dag tot dag beschrijving. 
Begeleiding
Tijdens de tocht zal er begeleiding vanuit Impact Adventures in een busje meerijden. Tijdens de tocht faciliteren wij water- en snackstops onderweg en zorgen we dat je baggage van het hotel naar hotel wordt gebracht.
Accommodaties
Gedurende deze reis zullen we in comfortabele 3- en 4-sterren hotels overnachten. Zie de dag tot dag omschrijving voor de locaties van de hotels.

Wil je de nacht voor de eerste dagetappe en na de laatste fietsdag ook in een hotel verblijven? Je kunt dan het beste zelf direct bij een hotel reserveren:

  • Hotel vooraf - 31 maart: de eerste dagetappe starten we in Burgum, Friesland. Op een kleine 6km fietsafstand is een Van der Valk hotel gelegen. Ook zijn er meerdere bed & breakfasts in de buurt.
  • Hotel na afloop - 4 april: na de fietstocht bijkomen in Valkenburg? Bij Fletcher Hotel Valkenburg kun je reserveren inclusief diner en ontbijt. Toch liever iets anders? In Valkenburg bevinden zich veel hotels en bed & breakfasts, dus er is ruime keuze. 
Zwaarte
Zwaarte: 3/5 uitdagend
We fietsen gemiddeld 120 km per dag. Door deze relatief lange afstanden per dag is het een uitdagende tocht. Zorg er dus voor dat je fit bent!
Type fiets
Gezien de afstanden adviseren we een racefiets. Eventueel kun je een hybride fiets, mountainbike of toerfiets gebruiken. Een e-bike is ook mogelijk, maar je bent dan wel zelf verantwoordelijk voor het opladen van accu. Heb je vragen of advies nodig bij de aanschaf van of keuze voor een fiets kan je ons raadplegen.

Let op: tijdens het fietsen ben je zelf verantwoordelijk voor eventuele reparaties van je fiets. Dit betekent bijvoorbeeld dat wanneer je band lek is dat we verwachten dat je deze zelf (met hulp van iemand anders) kan plakken.

Deelnemers

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen